pocu

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 | Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti Obiectiv specific 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana - Diaspora Start-up.

PARTENERI

Lider de proiect – Euro Best Team

Euro Best Team este o firmă cu capital integral românesc care își desfășoară activitatea în domeniile consultanta si formare profesionala, începând cu anul 1 februarie 2007, fără întrerupere. Principalele programe de formare profesionala derulate vizeaza managementul de proiect si accesarea fondurilor europene nerambursabile. Astfel, firma ofera un un pachet complet de cursuri suport care acopera toate competentele profesionale necesare scrierii si implementarii de proiecte europene, precum: manager de proiect, expert accesare fonduri europene, evaluator de proiecte, formare de formatori, resurse umane, achizitii publice, comunicare.

În cei 11 ani de activitate a instruit aproximativ 43.000 de persoane, în peste 10 domenii de activitate, având acreditare ANC pentru 35 de programe de formare profesională. Cursanții EBT sunt persoane din mediul privat, angajați ai instituțiilor publice, precum și persoane fără ocupație. Euro Best Team reprezintă un partener de încredere în derularea proiectelor europene și în oferirea serviciilor de formare profesională. Experiența din ultimii ani reprezintă garanția derulării în termeni profesioniști a viitoarelor colaborări.

Euro Best Team este de asemenea dezvoltator de proiecte sociale, iar în ultimii 6 ani, activitatea de instruire s-a concentrat pe pregătirea diferitelor categorii sociale, a funcționarilor publici și a angajaților din companii, în cadrul a 16 proiecte de amploare:

 • șase proiecte PODCA, având ca beneficiari: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătații, Oficiul Român pentru Imigrări, AM PODCA, Primăria Predeal;
 • un proiect Programul Cooperare Teritorială Transfrontalieră – PCT: beneficiar Ministerul Dezvoltării;
 • un proiect Programul Operațional Regional – POR: beneficiar Ministerul Dezvoltării;
 • două proiecte POSDRU: beneficiari AM PODCA, Ministerul Muncii
 • șase proiecte POCU: beneficiar AM POCU

În perioada 2013-2015, Euro Best Team a fost unul dintre principalii furnizori de experți evaluatori pentru Ministerul Fondurilor Europene, în acordul cadru pentru furnizare de experți.

Partener 1: Asociația Culturală Româno – Elenă „Armonia”

Fondată în anul 2006, de un grup de români inimoși, Asociația Culturală Româno – Elenă „Armonia”, este o organizație non-profit, apolitică și neguvernamentală, activând în următoarele domenii: cultură, educație și social.

Obiectul de activitate principal: promovarea valorilor autentice ale culturii și civilizației românești; păstrarea identității românești, organizarea de activități cu caracter cultural, educativ sau/și social, promovarea valorilor artistice și spirituale ale românilor din Grecia, a limbii române și grecești în spațiul European; dezvoltarea educației continue și a unei atitudini civice generale care să încurajeze progresul și democrația.

În cadrul asociației funcționează: Centrul Cultural și Educativ Românesc – cursuri de limbă română, literatura română, cultură și civilizație, istoria și geografia României, teatru, artă fotografică, pictură, dansuri tradiționale românești și grecești, educație civică.

Prin activitățile sale, Asociația urmărește să contribuie la dezvoltarea socio-educațională a comunității românești din Grecia, menținerea și dezvoltarea unor mecanisme unice de cooperare, a unui cadru eficient de comunicare.

Începând cu anul 2014, activitatea Asociației este sprijinită prin finanțările nerambursabile acordate de Guvernul României-Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni:

 • 2014 – Contract de finanțare nr. U1-1/569 din 19 iunie 2014

Titlul proiectului: “Centrul Cultural și Educativ Românesc”, perioada de implementare: 19 iunie – 31 decembrie 2014.

 • 2015 – Contract de finanțare nr. U1-1/781 din 14 iulie 2015

Titlul proiectului: “Centrul Cultural și Educativ Românesc”, perioada de implementare 14 iulie 2015 – 31 decembrie 2015.

 • 2016 – Contract de finanțare nr. U1-1/2029 din 26 iulie 2016

Titlul proiectului: “Centrul Cultural și Educativ Românesc”, perioada de implementare 26 iulie 2016 – 31 decembrie 2016,

 • 2017 – Contract de finanțare nr. U1-1/2851/05.12. 2016, perioada de implementare

Titlul proiectului: “Centrul Cultural și Educativ Românesc”, perioada de implementare: ianuarie – decembrie 2017,

Obiectivul general al acestor proiecte a fost: dezvoltarea socio-educațională a comunității românești din Grecia, prin crearea, menținerea și dezvoltarea unor mecanisme unice de cooperare, a unui cadru eficient de comunicare și a unor rampe reale de lansare socio-profesională a tinerilor și adulților, activând implicarea membrilor comunității în mod constructiv.

Cele mai importante rezultate ale activității Asociației sunt legate de:

 • Susținerea dialogului intercultural și a transferului de bune practici la nivelul comunităților românesti din Grecia, prin intermediul activităților cultural-educative din cadrul Asociației, prin colaborare directă și online, generând modele de bune practici în domeniu. Exemplu: colaborarea cu Societatea Balkania Contemporană din Atena pentru organizarea unor „Ateliere de Traduceri Literare” și Prezentări de carte românească.
 • Menținerea și dezvoltarea dialogului specific cu partenerii și colaboratorii: ONG-uri și școli/gradinițe formale din România și din state membre ale UE, unde există români. Un exemplu în acest sens îl constituie colaborarea dintre Asociația Armonia din Grecia cu Asociația ALMI din România în organizarea campaniei „Moș Craciun nu ne uită”. În cadrul acestei campanii cele două asociații au colectat și au distribuit cadouri de Craciun copiilor din zonele dezavantajate din județul Vrancea și copiilor participanți la cursurile educative din cadrul CCER.
 • Organizarea Ansamblul de cântece și dansuri populare românești “ARMONIA”, atât la nivelul formației de dansatori cât și la nivelul dotării cu recuzită, astfel încât, acum el este funcțional și poate organiza diverse spectacole, care vor contribui atât la susținerea financiară a CCER dar și la promovarea culturii populare românești pe meleagurile Greciei și nu numai.
 • Asiguarea accesului comunității românești din Grecia, copii, tineri și adulți, la activități educativ-culturale, pentru a-și asuma pe deplin identitatea românească, pentru a înțelege rolul lor de cetățeni activi și responsabili și pentru a-i motiva pe aceștia să contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiesc, în străinătate.
 • Crearea unei biblioteci de carte românească de specialitate și beletristică.

COLABORATORI

 • Guvernul României – Ministerul Românilor de Pretutindeni
 • Ambasada României în Republica Elenă
 • Clubul UNESCO Piraeus și Insule – Grecia
 • Societatea Balkania Contemporană din Atena
 • Asociația Interculturală Româno-Elenă “Dacia”
 • Comunitatea Elenă SIDES
 • Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, artiștilor liber Profesioniști și Amatori – Constanța România
 • Asociația ALMI – România

Toate aceste activități sunt desfășurate de un grup de voluntari coordonat de doamna Manuela Marinescu.

Partener 2: Apopsi AE

Grupul de companii APOPSI a fost fondat în 1995 și operează în domeniile educație, consultanță și tehnologii informaționale. Grupul APOPSI oferă servicii pentru companii și organizații, atât din sectorul public cât și din sectorul privat.

Principalele activități ale Grupului APOPSI sunt:

 1. Formare profesională
 2. Consiliere privind cariera, servicii de consultanță și management de proiect
 3. E-Learning Servicii

Grupul APOPSI are sediul în Pireu, Grecia, și are birouri în următoarele orașe din jurul Greciei: Atena, Salonic, Kavala, Giannitsa, Patra, Aigio, Nafplio, Kynouria, Kefallonia, Kithira & Trizina. Grupul APOPSI este, de asemenea, activ în Sofia, Bulgaria prin EUROQUALIFICATION CENTER SA.

Personalul Grupului APOPSI reprezintă fundația strategică a funcționării și dezvoltării sale continue. APOPSI are mai mult de 80 de angajați, dintre care marea majoritate (75%) dețin diplome de studii universitare și postuniversitare. În același timp, APOPSI colaborează cu peste 1.000 de asociații externe – profesioniști de specialitate (de exemplu, experți, formatori, tutori etc), în mai multe domenii educaționale.

Aceștia reprezintă cartea de vizită pentru serviciile de consultanță, de orientare profesională și în carieră.

Grupul APOPSI a participat, fie în calitate de coordonator, fie ca partener sau subcontractor, în cadrul următoarelor programe:

 • Leonardo da Vinci Life Long Learning Programme
 • EU Community initiative programme INTERREG III B ARCHIMED
 • GRUNDTVIG Life Long Learning Programme
 • Projects supported by the European Community Programme relating to the Community framework strategy on gender equality
 • Innovative measures financed under Article 6 of the European Social Fund Regulation
 • DG Enterprise & Industry
 • DG Information Society – eTEN Market Validation Projects
 • South East Europe Transnational Cooperation Programme

Grupul APOPSI este licențiat de Ministerul Educației din Grecia (Licența nr. 1110961), ca furnizor de pregătire profesională, în domenii precum: Economie și Administrarea Afacerilor, Mediu, IT, Turism, Agricultură, cu adresabilitate pentru șomeri, angajați, antreprenori, liber profesioniști.

Grupul oferă servicii de e-learning, concretizate într-o gamă variată de acțiuni, precum: întâlniri virtuale, clase virtuale, training pentru traineri, tutoriat, ceea ce implică timpi de operare și costuri reduse pentru beneficiari.